30 Ιουλίου 2020

Πρέπει να βάλουμε όρια στην Τεχνητή Νοημοσύνη; (TEDxLamia – Σωτήρης Τασουλής)




Πρέπει να βάλουμε όρια στην Τεχνητή Νοημοσύνη;  (TEDxLamia – Σωτήρης Τασουλής)
Πρέπει να βάλουμε όρια στην Τεχνητή Νοημοσύνη;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο; Έχουν βάση όσα περιγράφονται σε έργα επιστημονικής φαντασίας; Το αναπάντεχο και το συνηθισμένο κάτω από ένα πρίσμα αμφισβήτησης από τον κ. Σωτήρη Τασουλή. 


Ο Σωτήρης Τασουλής έλαβε το δίπλωμα του στα Μαθηματικά το 2006 και το Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στα Μαθηματικά των Υπολογιστών και των Αποφάσεων το 2009 από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το 2013 έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) από το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λαμία. Την ίδια χρονιά, ξεκίνησε τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Helsinki Institute for Information Technology (HIIT) και στο Department of Computer Science του University of Helsinki της Φινλανδίας, στο πεδίο της Ανακάλυψης Γνώσης σε Μεγάλο Όγκο Δεδομένων (Knowledge Discovery in
Big Data). Στη συνέχεια, το Σεπτέμβριο του 2015 ανέλαβε χρέη διδάσκοντα, στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Liverpool John Moores University στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή την περίοδο είναι Έμπειρος Μετα-διδακτορικός Ερευνητής στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη στατιστικών προσεγγίσεων ικανών να αντιμετωπίσουν κύριες προκλήσεις που εμπίπτουν στην Ανάλυση Δεδομένων, και ειδικά στα Μεγάλου Όγκου Δεδομένα. Παράλληλα, διδάσκει τα μαθήματα της Εξόρυξης Δεδομένων και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Έχει διοργανώσει αρκετά συνέδρια σχετικά με τα Μεγάλου Όγκου Δεδομένα. Έχει λάβει πλήθος βραβείων και χρηματοδοτήσεις για την έρευνά του. Τέλος, η έρευνά του έχει βρει εφαρμογή στη βιομηχανία, μέσω συστημάτων Μηχανικής Μάθησης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...