Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

5 Ιουνίου 2018

Σύμπραξη για τον εθελοντισμό (2005 – 2006)




Σύμπραξη για τον εθελοντισμό (2005 – 2006)  - Εθελοντισμός και Μάθημα Θρησκευτικών
Σύμπραξη για τον εθελοντισμό
Ο εθελοντισμός ως μία πανανθρώπινη αξία αλλά και ως
ατομική αρετή αποτελεί ένα άνοιγμα προς το συνάνθρωπο, ένα αντίδοτο στην εσωστρέφεια, στην αποξένωση και στον ατομικισμό. Είναι μια δραστηριότητα που γίνεται αυθόρμητα, ελεύθερα και δημιουργικά, χωρίς να στοχεύει στην άμεση υλική ανταμοιβή. Επιπρόσθετα ο εθελοντισμός ως μια ελεύθερη και αβίαστη προσωπική επιλογή, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος συμμετοχής του πολίτη στα κοινά, ο οποίος μέσω αυτής της προσφοράς ολοκληρώνεται και ως προσωπικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχαμε, κατά το σχολικό έτος 2005-2006,  με το Γυμνάσιο Σπηλίου και άλλα τέσσερα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ρεθύμνης (1ο  Γυμνάσιο, Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Κρήτης, 1ο ΤΕΕ, 2ο ΤΕΕ) σε μία σύμπραξη με  θέμα τον εθελοντισμό. Καρπός της όλης αυτής προσπάθειας είναι και το έντυπο που παρουσιάζουμε σήμερα σε ηλεκτρονική μορφή.  


Το πλάνο που ακολουθήθηκε και από τα πέντε σχολεία περιλάμβανε τρία στάδια. Το πρώτο αφορούσε μια πρώτη θεωρητική γνωριμία με τον εθελοντισμό και τις επιμέρους πλευρές του. Το δεύτερο την ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, σε αυτό βοήθησαν τα μέγιστα οι Πρόσκοποι του Ρεθύμνου και οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν η προσφορά εθελοντικής εργασίας από τους ίδιους τους μαθητές σε διάφορους τομείς. Οι περισσότερες από αυτές τις δραστηριότητες περιγράφονται στο  ηλεκτρονικό έντυπο που σας παρουσιάζουμε.  
Κ.Ε.
Σχετικοί σύνδεσμοι:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...