Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

3 Μαρτίου 2019

Εκπαιδεύοντας τους μαθητές στη βιοηθική



Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής[1] προσπαθώντας να μυήσει τους μαθητές των σχολείων σε θέματα που άπτονται της βιοηθικής και να τους εμφυσήσει το βιοηθικό προβληματισμό, ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2011 μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε μαθητές των Γυμνασίων και  των Λυκείων της χώρας μας. Συνεργάτες της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής συνδράμουν τα σχολεία στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τα πράγματι δυσεπίλυτα ζητήματα της Βιοηθικής.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που συνάντησε η προσπάθεια αυτή, η επιτροπή εκπόνησε ένα βοήθημα το όποιο απευθύνεται τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς. Ο σκοπός του εν λόγω βοηθήματος  είναι η συνοπτική παρουσίαση της βασικής θεματολογίας της Βιοηθικής, ώστε να   ενθαρρυνθεί ο βιοηθικός προβληματισμός μέσα στην τάξη, στο πλαίσιο βέβαια της ευχέρειας που παρέχει το αναλυτικό πρόγραμμα του κάθε μαθήματος. Στόχος της έκδοσης δεν είναι απλά να επιχειρηματολογήσει υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης, αλλά να παρουσιάσει τα ερευνητικά δεδομένα ώστε ο μαθητής να πληροφορηθεί και με βάση αυτή τη γνώση να αναπτύξει και να αποκτήσει την προσωπική  του άποψη.

Πατώνοντας στον παρακάτω σύνδεσμο ή στην εικόνα του εξωφύλλου του βιβλίου που υπάρχει στην ανάρτηση μπορείτε να  το κατεβάσετε σε μορφή PDF.
http://www.bioethics.gr/images/pdf/Booklet_for_schools_final.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...