Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

11 Φεβρουαρίου 2020

Τα εμβόλια της γρίπης ίσως βοηθούν στη συρρίκνωση των όγκων και στην ενίσχυση της θεραπείας για τον καρκίνο


Τα εμβόλια της γρίπης ίσως βοηθούν στη συρρίκνωση  των όγκων και στην ενίσχυση της θεραπείας για τον καρκίνο
Τα εμβόλια της γρίπης ίσως βοηθούν στη συρρίκνωση

των όγκων και στην ενίσχυση της θεραπείας για τον καρκίνο
Πρόσφατα πειράματα σε μοντέλα ποντικιών έδειξαν ότι η έγχυση ενός αδρανοποιημένου ιού της γρίπης σε καρκινικούς όγκους τους κάνει να συρρικνώνονται και να αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της ανοσοθεραπείας.

Όσων αφορά τους καρκινικούς όγκους, πολλοί παράγοντες επηρεάζουν αν θα ανταποκριθούν ή όχι στη θεραπεία. Ένας από αυτούς είναι αν οι όγκοι είναι “hot” ή “cold”.

Τα τελευταία χρόνια, ένας νέος τύπος αντικαρκινικής θεραπείας γίνεται δημοφιλής: η ανοσοθεραπεία. Αυτή η μορφή θεραπείας λειτουργεί ενδυναμώνοντας την ανοσία του ίδιου του σώματος προκειμένου να ανταποκριθεί στους καρκινικούς όγκους.

Παρόλα αυτά, για να έχει η θεραπεία μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας, οι όγκοι πρέπει να είναι «hot» όγκοι, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιέχουν ανοσοποιητικά κύτταρα. Αν ένας όγκος δεν περιέχει (αρκετά) ανοσοποιητικά κύτταρα, ή περιέχει ανοσοκατασταλτικά κύτταρα, αποκαλείται «cold» όγκος.

Όσων αφορά τη μετατροπή των όγκων «cold»  σε όγκους «hot» προκειμένου να ανταποκρίνονται στην ανοσοθεραπεία, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Rush Medical Center στο Σικάγο, IL, ίσως να έχουν βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο να το πετύχουν, με τη χρήση αδρανοποιημένων ιών της γρίπης,
ουσιαστικά εμβόλια της γρίπης, σε πειράματα με μοντέλα ποντικιών.  Διαπίστωσαν ότι αυτό το «εμβόλιο» μετέτρεψε τους όγκους από «cold» σε «hot» με την αύξηση της συγκέντρωσης δεντρικών κυττάρων στους όγκους. Αυτά τα κύτταρα μπορούν να διεγείρουν μια ανοσοαπόκριση, και πράγματι οδήγησαν στην αύξηση κυττάρων CD8 + T. Αυτά μπορούν να αναγνωρίσουν και να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, οι όγκοι των ποντικών είτε αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό είτε άρχισαν να συρρικνώνονται. Επιπλέον διαπίστωσαν πιο αργή ανάπτυξη σε όγκο σε διαφορετικό σημείο του σώματος που δεν είχαν εγχυθεί.

Ο Δρ. Ζλόζα προσθέτει ότι οι επιτυχίες που είχαν με ένα εμβόλιο της γρίπης που δημιούργησαν, τους έκανε να αναρωτηθούν αν τα εμβόλια της εποχιακής γρίπης που είναι ήδη εγκεκριμένα  από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπείες για τον καρκίνο.

Ερευνώντας λοιπόν με τα εγκεκριμένα εμβόλια Ο Δρ. Ζλόζα και η ομάδα του, παρατήρησαν θετικά αποτελέσματα.

Το ερώτημα είναι ότι αν ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ήδη εξασθενημένος, θα είναι η θεραπεία αυτή αποτελεσματική ;


Μικαέλλα Καραμάνη - Stragiaire EEB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...