Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

21 Δεκεμβρίου 2020

Αποστολή στη Σιέρρα Λεόνε Πατήρ Θεμιστοκλής - Αληθινά Σενάρια



Αποστολή στη Σιέρρα Λεόνε Πατήρ Θεμιστοκλής  - Αληθινά Σενάρια
Ιεραποστολή στη Σιέρρα Λεόνε
Πατήρ Θεμιστοκλής  
Στη Σιέρρα Λεόνε εδώ και ένα χρόνο άρχισε ιεραποστολική προσπάθεια με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ. Θεοδώρου Β΄ από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο. Μέσα σ΄ ένα χρόνο κατόρθωσε η Ορθόδοξος Εκκλησία μας να κάνει αισθητή την παρουσία της στην πολύπαθη αυτή χώρα, η οποία μετά από ένα σκληρό δωδεκαετή εμφύλιο πόλεμο προσπαθεί τώρα να κάνει τα πρώτα της βήματα στον σταθερό δρόμο της ειρήνης.

Τα έργα τα οποία αναπτύσσονται εκ μέρους του Πατριαρχείου μας είναι κυρίως στον τομέα της εκπαιδεύσεως και ανακουφίσεως των πασχόντων θυμάτων του πολέμου. Προσφέρθηκαν εκ μέρους της κυβερνήσεως της χώρας διάφορα οικόπεδα με σκοπό την ανάπτυξη αυτών των έργων. Παράλληλα η Ορθόδοξος Εκκλησία μας έχει την αμέριστη συμπαράσταση και εξυπηρέτηση για την άμεση λύση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων. Βαπτίσεις Ορθοδόξων στην Σιέρα Λεόνε.




Η Ακαδημία Θεολογικών και άλλων Σπουδών κτίζεται με γοργούς ρυθμούς σε μεγάλο οικόπεδο μέσα στην πόλη Φρήταουν, πρωτεύουσα της χώρας. Εδώ θα στεγασθεί και το ιεραποστολικό έργο, από το οποίο θα
κατευθύνονται όλες οι διακονίες του Ιεραποστολικού Κλιμακίου· γραφεία, κοιτώνες για τους ιεραποστόλους ιερείς και λαϊκούς, κοιτώνες φιλοξενίας εθελοντών επισκεπτών με σκοπό την προσφορά στο έργο της Εκκλησίας. 

Πηγή κειμένου : Ορθόδοξη Μαρτυρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...