Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

28 Οκτωβρίου 2018

Πώς δημιουργείται ένας Ναζί; (Video της Walt Disney του 1943 )


Πώς δημιουργείται ένας Ναζί;  (Video της Walt Disney του 1943 ) Ευγονική και Ρατσισμός _ Βιοηθική και Εκπαιδευσή
Πώς δημιουργείται ένας Ναζί;
Το βίντεο που παρουσιάζουμε σε αυτή την ανάρτηση είναι ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων με τίτλο: «Η εκπαίδευση θανάτου: Πώς δημιουργείται ένας Ναζί».[1] Πρωταγωνιστής σε αυτό το αντιφασιστικό φιλμ είναι ο Χανς. Ένα αγόρι το οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε στη ναζιστική Γερμανία, εντός της οποίας διαπαιδαγωγήθηκε με αποκλειστικό σκοπό να γίνει άξιος στρατιώτης της Άριας φυλής και υπάκουος οπαδός του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο Χανς ανατρέφεται με τέτοιον τρόπο ώστε να βλέπει τους Χίτλερ, Γκαίριγκ και Γκαίμπελς ως την Αγία Τριάδα,  το ναζιστικό ξίφος ως σταυρό, τη Δημοκρατία ως κακιά μάγισσα και το βιβλίο του Χίτλερ «ο Αγών μου» ως Ιερό Ευαγγέλιο… Στον κόσμο που μεγαλώνει, δεν υπάρχει θέση για συμπόνια, οίκτο, τρυφερότητα, ευαισθησία, χάδι και αγάπη. Γαλουχημένος με αυτές τις αρχές ο μικρός μας Χανς ενστερνίζεται  όλες τις ναζιστικές αξίες και
προοδευτικά μετατρέπετε σε ένα ανθρωπόμορφο κτήνος. 

Το βίντεο αυτό, το οποίο μετά από τόσα χρόνια παραμένει πάντα εξαιρετικά επίκαιρο, είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γκρέγκορ Ζίμερ το οποίο  κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1943 ο Ουώλτ Ντίσνεϋ. 
Κ.Ε. 


Σχετικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...