Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

19 Ιανουαρίου 2019

Σε ένα δευτερόλεπτο…. - Ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία του κόσμου.



H θεωρία της μεγάλης έκρηξης (Big Bang) – χριστιανισμός και φυσικές επιστήμες – μάθημα θρησκευτικών και δημιουργία του κόσμου  - Big Bang - Christianity and Natural Sciences - Religious Lesson and Creation of the World
Big Bang
Το εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ  προσπαθεί να μας περιγράψει τις σύγχρονες επιστημονικές απόψεις για τη δημιουργία του σύμπαντος.  Εξετάζει τη θεωρία της μεγάλης έκρηξης (Big Bang)  και  μας παρουσιάζει όλες τις σχετικές σύγχρονες επιστημονικές έρευνες που πραγματοποιούνται για το θέμα αυτό. Επιχειρεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως δημιουργήθηκε το σύμπαν και τι  ακριβώς είχε συμβεί κατά το πρώτο δευτερόλεπτο της μεγάλης έκρηξης.

Η επιστήμη συνεχώς πλησιάζει πιο κοντά στην ανακάλυψη της απάντησης του πως δημιουργήθηκε ο κόσμος και το μυστικό αυτής της απάντησης βρίσκεται πιθανότατα στο πρώτο δευτερόλεπτο της μεγάλης έκρηξης. Αμέσως μετά τη μεγάλη έκρηξη, μόλις μετά από ένα κλάσμα του δευτερόλεπτου, η μοίρα του σύμπαντος είχε ήδη χαραχθεί. Το πρώτο δευτερόλεπτο του σύμπαντος ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή. Τότε δημιουργήθηκε όλη η ύλη στο σύμπαν. Όλα τα νετρόνια και τα πρωτόνια. Όλα αυτά τα βασικά συστατικά που διαμόρφωσαν τον σημερινό κόσμο…

Στο ντοκιμαντέρ υποστηρίζεται ότι όλα αυτά τα βασικά συστατικά είχαν δημιουργηθεί ήδη στο πρώτο δευτερόλεπτο και έπειτα απλώς εξελίχτηκαν. Στα επόμενα λεπτά το σύμπαν ψύχεται αρκετά και τα πρωτόνια και τα νετρόνια σχηματίζουν ατομικούς πυρήνες. Τριακόσιες χιλιάδες χρονιά αργότερα εμφανίζεται το πρώτο άτομο. Σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, μάζες της ύλης σχηματίζουν τους αστέρες. Σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια σχηματίζονται οι γαλαξίες. Μετά από εννέα δισεκατομμύρια χρόνια  από τη  Μεγάλη Έκρηξη γεννιέται η Γη.

Αρκούσε ένα μόνο δευτερόλεπτο,  μια Μεγάλη Έκρηξη, για να γεννηθούν τα πάντα.  Όταν φτάνουμε στο
τέλος του 1ου δευτερολέπτου η υπόλοιπη κοσμική ιστορία, το μέλλον του σύμπαντος, είναι πλέον προδιαγεγραμμένο. Ο άνθρωπος εμφανίστηκε 12 δισεκατομμύρια χρόνια μετά τη μεγάλη έκρηξη, δηλαδή σχεδόν πρόσφατα. Όμως αυτό  το άρτι αφιχθέντα ον έχει κάτι το ιδιάζων. Ο άνθρωπος είναι ένα  είδος διανοητικά ικανό, ώστε να διερωτηθεί για το «πως φτάσαμε εδώ;» και «από τι είναι φτιαγμένο το σύμπαν;»  
Κ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...