Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

27 Μαΐου 2018

ΡΟΥΑ-ΜΑΤ: Ένα τραγούδι ενάντια στα ναρκωτικά

            

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ !

ΡΟΥΑ-ΜΑΤ: Ένα τραγούδι ενάντια στα ναρκωτικά  - Εθισμός εξαρτήσεις και Μάθημα Θρησκευτικών
 Ένα τραγούδι ενάντια στα ναρκωτικά
Ο δημιουργός του τραγουδιού που παρουσιάζουμε σήμερα ονομάζεται Βασίλης Γούρναρης και το όνομά του  συνοδεύεται πάντα από το προσωνύμιο «Ανατρεπτικός».  Κι αυτό γιατί ελπίζει ότι θα φέρει την ανατροπή στη μουσική σκηνή, με τραγούδια που σχολιάζουν τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Ο δημιουργός του τραγουδιού άρχισε να γράφει τραγούδια όταν ήταν μαθητής του Λυκείου. Αν και βίωνε το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων, επέλεξε να αφιερώνει τον ελάχιστο ελεύθερό του χρόνο  στη δημιουργία τραγουδιών που σχολιάζουν τα κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής.
Το τραγούδι, όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι η μεγάλη του αγάπη. «Ήθελα να γράψω στίχους και να τραγουδήσω για ό,τι με στεναχωρούσε και με προβλημάτιζε. Έτσι ξεκίνησα να γράφω στίχους με τη
μητέρα μου για τα προβλήματα της κοινωνίας μας». Στόχος τους είναι, όπως τονίζει, «να ευαισθητοποιήσουμε για τα προβλήματα της κοινωνίας μας και να δώσουμε πολύτιμες συμβουλές».
Όπως προσθέτει, «το 99% των τραγουδιών μιλάνε για έρωτα, αγάπη, χωρισμό. Γιατί να μην υπάρχουν και τραγούδια που αντί να μας κάνουν να χορέψουμε, να μας προβληματίσουν και να μας κάνουν να σκεφτούμε θέματα σοβαρά κοινωνικά;». Στα θέματα επίσης, που τον απασχολούν, συγκαταλέγονται η αντισύλληψη, τα προβλήματα των φυλακισμένων και η μάστιγα των ναρκωτικών. Στο τραγούδι του «Ρουά ματ» παρουσιάζει έναν υποτιθέμενο διάλογο με έναν έμπορο ναρκωτικών: «Προσπαθείς ψεύτικα αισθήματα να μου πουλήσεις, με τις ουσίες σου δε θα με φυλακίσεις»…..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ(AnatreptiKos)
ΣΤΙΧΟΙ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ-ΟΛΓΑ ΜΑΝΕΤΑ
Κ.Ε. 
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
http://www.enikos.gr/society/147431/o-pio-anatreptikos-mathitis

Σχετικοί σύνδεσμοι:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...