Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

25 Ιουλίου 2018

Γυναίκα από την Αυστραλία αποκτά το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το σπέρμα του νεκρού συντρόφου της


IVF, Assisted Reproduction, Christian Ethics= bioethics-ethicsΗ απόφαση αποτελεί ορόσημο στη νομοθεσία του Queensland για γυναίκες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το σπέρμα των εκλειπόντων συντρόφων τους για απόκτηση παιδιού.

Σήμερα θεωρείται παράνομο στο Queensland η συλλογή, αποθήκευση και μεταφορά σπέρματος χωρίς την γραπτή συγκατάθεση του δότη.

Η Ayla Cresswell και ο Joshua Davies ήταν μαζί τρία χρόνια, όταν ξαφνικά πέθανε στο σπίτι τους τον Αύγουστο του 2016. Μέσα σε λίγες ώρες από το θάνατό του, το δικαστήριο χορήγησε άδεια συλλογής του σπέρματός του μετά από αίτημα της Cresswell, το οποίο υποστήριξαν και οι γονείς του Davies. Στη συνέχεια, η Cresswell ζήτησε έγκριση για να το χρησιμοποιήσει. Δεδομένης της πολυπλοκότητας της υπόθεσης και των αντιτιθέμενων απόψεων σχετικά με τα δικαιώματα ενός νεκρού και την κατοχή του σπέρματος, η τελική απόφαση πάρθηκε υπό όρους, όπως ότι η Cresswell ήταν το
μόνο άτομο που μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σπέρμα και εξαρτάται από τη θέληση των γιατρών να προχωρήσουν τη διαδικασία.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Νομικής Εταιρείας της Queensland, Bill Potts, προειδοποίησε ότι θα απαιτηθεί περαιτέρω νομοθεσία που θα δεσμεύει και θα ανταποκρίνεται καλύτερα σε αυτού του είδους τις τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις.

Πηγή: BioNews

Νικιάννα Διαμαντή – Stagiaire EEB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...