Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

6 Οκτωβρίου 2019

Μια ιστορία εθελοντισμού: Στηρίζοντας αυτούς που έχουν σαν σπίτι τους τον δρόμο (Βίντεο)




Μια ιστορία εθελοντισμού: Στηρίζοντας αυτούς που έχουν σαν σπίτι τους τον δρόμο (Βίντεο) - Εθελοντισμός και Μάθημα Θρησκευτικών
Στηρίζοντας αυτούς που έχουν σαν σπίτι τους τον δρόμο..

Στο  βίντεο μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια ιστορία εθελοντισμού. Θα παρακολουθήσουμε τη μαρτυρία μιας εθελόντριας από την εθελοντική ομάδα EMFASIS.  Η ομάδα αυτή προσπαθεί να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και να στηρίξει όλους εκείνους που έχουν σαν σπίτι τους τον δρόμο... Το βίντεο είναι από τον δικτυακό τόπο www.noiazomaikaidrw.gr και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω». Στο πρόγραμμα αυτό μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει συνολικά 481 διαφορετικές σχολικές μονάδες, 2.760 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων και 38.400 μαθητές.

Η «Emfasis Foundation» ιδρύθηκε για να δώσει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στις συνολικές ανάγκες ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων συνανθρώπων μας, που διαβιούν κυρίως σε κατάσταση δρόμου ή επικείμενης αστεγίας και οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Λειτουργεί σύμφωνα με την εφαρμογή των πρωτοπόρων και καινοτόμων αρχών του Social Street Work (Εργασία στον Δρόμο) και με τα κλιμάκια των εθελοντών της δίνει καθημερινά το παρόν στους δρόμους της Αθήνας παρέχοντας ανθρωπιστική, συμβουλευτική και οικογενειακή στήριξη. Παράλληλα κι ενώ χτίζει τις σχέσεις με τους ανθρώπους αυτούς, σχεδιάζεται ένα σταδιακό πρόγραμμα συνολικής αντιμετώπισης των αναγκών τους σε εξατομικευμένο επίπεδο.

H Emfasis χωρίζεται σε τρεις πυρήνες:

  • Social Street Work
  • Κοινωνικές υπηρεσίες
  • Ειδικά προγράμματα/καμπάνιες (projects)

Όλες οι λειτουργίες και οι δραστηριότητες της οργάνωσης συντονίζονται από ομάδες Ελλήνων ειδικών και εθελοντών.

Το Social Street Work της Emfasis ενεργεί σε επίπεδο γειτονιάς, ή σε περιοχές που έχει εντοπιστεί ότι υπάρχουν ευπαθείς θύλακες πληθυσμού. Ακολουθεί την προσωπική προσέγγιση αξιολογώντας τις
βασικές ατομικές ανάγκες του προσώπου που βρίσκεται σε ανάγκη – αναζητώντας πρώτα να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά του, και έπειτα να παράσχει επαρκή κοινωνική, συναισθηματική και ανθρώπινη υποστήριξη. H Emfasis υποστηρίζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, καταγωγή και δεσμεύεται:

  • Σε ισότιμη προσέγγιση και σε πρακτικές που δεν παράγουν διακρίσεις
  • Στον σεβασμό της διακριτικότητας και της εχεμύθειας
  • Σε συνεχή προσαρμοστικότητα
  • Σε γρήγορη και αποτελεσματική δράση, χωρίς να βαλτώνει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες

Η ομάδα της Emfasis  αποτελείται από:


Α. Την κοινωνική υπηρεσία


H ομάδα της κοινωνικής υπηρεσίας αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, ειδικούς καριέρας και νομικούς συμβούλους, οι οποίοι συνεργάζονται στενά με τις υπάρχουσες δομές εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε ένα ευρύτερο δίκτυο παροχής στοχευμένης υποστήριξης.

Β. Την ομάδα για Ειδικά Προγράμματα – Καμπάνιες


Η ομάδα αυτή ασχολείται με τα Ειδικά Προγράμματα, απαρτίζεται από κοινωνικούς επιστήμονες και σε άμεση συνεργασία με το τμήμα εξυπηρέτησης πόρων συντονίζουν τον σχεδιασμό και την εφαρμογή κάθε προγράμματος μέχρι και την ολοκλήρωσή του.

Γ. Την ομάδα των Εθελοντών της Οικογένειας της ΕΜFASIS


Οι εθελοντές της ομάδας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη διατήρηση του έργου και την επίτευξη του σκοπού τους. Μέσα από τη γενναιοδωρία της ψυχής τους και την αφοσίωση τους στο όραμα της οργάνωσης τους, προσφέρουν ανεκτίμητη συμπαράσταση και στήριξη, έτσι ώστε να προχωρήσουν σταθερά στους δρόμους της κάθε γειτονιάς, χαρίζοντας αξιοπρέπεια και ελπίδα.

Κ.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...