Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

27 Μαρτίου 2020

Εισαγωγή στη Βιοηθική – διαδικτυακή (online) άσκηση του τύπου «συμπλήρωσης κενών»

Εισαγωγή στη Βιοηθική Online άσκηση του τύπου «συμπλήρωσης κενών»
Εισαγωγή στη Βιοηθική
Online άσκηση του τύπου «συμπλήρωσης κενών»
Η παρούσα άσκηση αποτελεί οργανικό τμήμα του διαδικτυακού μας μαθήματος: «Εισαγωγή στη Βιοηθική» και έχει ως στόχο την περαιτέρω εμπέδωση και ανατροφοδότηση του εν λόγω μαθήματος. Επίσης, επισημαίνουμε ότι αυτή δημιουργήθηκε με βάση το υλικό του προαναφερθέντος μαθήματος και κυρίως την αρχική μας παρουσίαση. Ως εκ τούτου, προτείνουμε πριν απαντήσετε στην παρούσα άσκηση να μελετήσετε προσεκτικά το υλικό του μαθήματος. 

Εισαγωγή στη Βιοηθική - Online άσκηση «συμπλήρωσης κενών» 

Συμπληρώστε όλα τα κενά και έπειτα και κάντε κλικ στο "Έλεγχος" - “check” για να ελέγξετε την ορθότητα των απαντήσεών σας. Αν δυσκολεύεστε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο "Hint" για να σας αποκαλυφθεί ένα γράμμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί "[?]" για να λάβετε μια επιπλέον ένδειξη - βοήθεια.

Σημειώστε όμως ότι θα χάσετε πόντους αν ζητήσετε συμβουλές ή ενδείξεις! 

Ένας ευκολότερος τρόπος….  

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε κάποιες από τις λέξεις, σας δίνουμε τη δυνατότητα να δείτε τις λέξεις και έπειτα απλά να τις τοποθετήσετε στη σωστή θέση. Για να δείτε τις λέξεις απλά επιλέξτε και μετακινήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στην περιοχή του μαυρισμένου κειμένου. Θα προτείναμε όμως πρώτα να προσπαθήσετε με τον κανονικό τρόπο και μόνον εφόσον έχετε χρησιμοποιήσει τις βοήθειες που σας δίνονται (Hint και [?]) και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πραγματική δυσκολία να χρησιμοποιήσετε την παρούσα επιλογή.

βιοηθική, προβλήματα, υπαρξιακούς, αξίες, αρχών, κλωνοποίηση, διάγνωση, ευθανασίας, περιβάλλοντος, διλήμματα

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Η είναι ένας σχετικά νέος κλάδος της Ηθικής ο οποίος δημιουργήθηκε εξαιτίας της ραγδαίας βιοτεχνολογικής ανάπτυξης στους τομείς της ιατρικής, της βιολογίας και της βιοιατρικής. Σκοπός της βιοηθικής είναι να εξετάσει τις διχογνωμίες και τα ηθικά που ανακύπτουν από την ανάπτυξη των βιοϊατρικών επιστημών, οι οποίες, ενώ από τη μια μεριά ανοίγουν καινούργιες προοπτικές για την ανθρωπότητα, από την άλλη πλευρά δημιουργούν πλείστους ηθικούς, φιλοσοφικούς και προβληματισμούς. Η «βιοηθική» προσπαθεί να ισορροπήσει τον επιστημονικό προσανατολισμό της βιολογίας, της τεχνολογίας και της ιατρικής με τις ανθρώπινες και έχει ως στόχο όχι μόνο τη δημιουργία και τη στήριξη συγκεκριμένων ηθικών , αλλά και την πληρέστερη κατανόηση τους.
Πιο συγκεκριμένα η βιοηθική εξετάζει τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν από τα πράγματι εντυπωσιακά επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης, όπως είναι: η εξωσωματική γονιμοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη, η νανοτεχνολογία, η των ανώτερων θηλαστικών, η προγεννητική , ο βιονικός άνθρωπος, η «αποκρυπτογράφηση» του γονιδιώματος του ανθρώπου και οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί.
Επίσης, στα ενδιαφέροντα της βιοηθικής υπάρχουν και ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους από τη χαραυγή της ανθρώπινης ιστορίας. Τέτοια θέματα είναι το ζήτημα της , οι αμβλώσεις και η ευγονική. Επιπλέον, η βιοηθική ασχολείται και με ζητήματα που άπτονται της προστασίας του και της επιβίωσης όλων των έμβιων οργανισμών πάνω στη γη καθώς και με τα ηθικά που προκύπτουν στην πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...