Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

9 Μαρτίου 2020

Online άσκηση του τύπου «συμπλήρωσης κενών» με θέμα τη Βιοηθική προσέγγιση της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: Βιοηθική και Θεολογική προσέγγιση - Online άσκηση «συμπλήρωσης κενών»
Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή
Online άσκηση «συμπλήρωσης κενών»
Η παρούσα άσκηση αποτελεί οργανικό τμήμα του διαδικτυακού μας μαθήματος: «Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: Βιοηθική και Θεολογική προσέγγιση» και έχει ως στόχο την περαιτέρω εμπέδωση και ανατροφοδότηση του εν λόγω μαθήματος. Επίσης, επισημαίνουμε ότι αυτή δημιουργήθηκε με βάση το υλικό του προαναφερθέντος μαθήματος και κυρίως την αρχική μας παρουσίαση. Ως εκ τούτου, προτείνουμε πριν απαντήσετε στην παρούσα άσκηση να μελετήσετε προσεκτικά το υλικό του μαθήματος. 

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: Βιοηθική και Θεολογική προσέγγιση - Online άσκηση «συμπλήρωσης κενών» 

Συμπληρώστε όλα τα κενά και έπειτα και κάντε κλικ στο "Έλεγχος" - “check” για να ελέγξετε την ορθότητα των απαντήσεών σας. Αν δυσκολεύεστε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο "Hint" για να σας αποκαλυφθεί ένα γράμμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί "[?]" για να λάβετε μια επιπλέον ένδειξη - βοήθεια.

Σημειώστε όμως ότι θα χάσετε πόντους αν ζητήσετε συμβουλές ή ενδείξεις! 

Ένας ευκολότερος τρόπος….  

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε κάποιες από τις λέξεις, σας δίνουμε τη δυνατότητα να δείτε τις λέξεις και έπειτα απλά να τις τοποθετήσετε στη σωστή θέση. Για να δείτε τις λέξεις, απλά επιλέξτε και μετακινήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στην περιοχή του μαυρισμένου κειμένου. Θα προτείναμε όμως πρώτα να προσπαθήσετε με τον κανονικό τρόπο και μόνον εφόσον έχετε χρησιμοποιήσει τις βοήθειες που σας δίνονται (Hint και [?]) και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πραγματική δυσκολία να χρησιμοποιήσετε την παρούσα επιλογή.

υποβοηθούμενη, διευκόλυνση, ελευθερία, βιοηθικής, νομοθεσία, δυνατότητα, ανάπτυξη, ενημέρωση, δικαιώματα, υγεία

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: διαδικτυακή άσκηση του τύπου «συμπλήρωσης κενών»

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Η αναπαραγωγή πραγματοποιείται κυρίως σε υπογόνιμα άτομα και μπορούμε να την ορίσουμε ως: «η με τεχνητή μέθοδο της σύζευξης ωαρίου και σπερματοζωάριου».
Οι μέθοδοι της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής πρέπει να εφαρμόζονται με τρόπο που να γίνεται σεβαστή η του ατόμου και η επιθυμία του για την απόκτηση απογόνων. Όμως κατά την εφαρμογή της πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν τα δεδομένα της βιοϊατρικής επιστήμης, τις αρχές της και των συμφερόντων του παιδιού που θα γεννηθεί, όπως αυτά καθορίζονται από το Σύνταγμα, την εθνική και τις διεθνείς συμβάσεις.
Πρέπει δηλαδή πριν από την εφαρμογή των μεθόδων να έχει συνεκτιμηθεί η των μελλοντικών γονέων να δημιουργήσουν ένα υγιές, σταθερό, υποστηρικτικό περιβάλλον που θα ευνοεί την ομαλή ψυχοσυναισθηματική του παιδιού και θα καλύπτει τις βασικές του ανάγκες.
Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει πλήρης και στους δότες του γενετικού υλικού, για τη διαδικασία, τα και τις υποχρεώσεις τους καθώς και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...