Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

15 Ιουλίου 2018

Σχολικός εκφοβισμός - bullying (video)




Σχολικός εκφοβισμός - bullying (video) - Ηθική ψυχολογία και Μάθημα Θρησκευτικών
Σχολικός εκφοβισμός - bullying
Το βίντεο  έχει ως θέμα του τον ενδοσχολικό εκφοβισμό. Στις μέρες μας η ενδοσχολική βία και η μαθητική επιθετικότητα αποτελούν μια θλιβερή πραγματικότητα που στιγματίζει το σύγχρονο σχολείο. Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου και αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομήλικων παιδιών. Το φαινόμενο αυτό, ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου, δεν είναι καινούργιο, είναι τόσο παλιό όσο είναι και το οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα  και η διαδικασία της σχολικής μάθησης.

Ο σχολικός εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών επηρεάζει ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών και εφήβων. Αν και το φαινόμενο αυτό υπήρχε πάντα, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει λάβει ανησυχητικές
διαστάσεις, έχει γίνει η αιτία να  προσελκύσει σε παγκόσμιο επίπεδο το ερευνητικό ενδιαφέρον των ειδικών. Λόγω των σοβαρών επιπτώσεων που επιφέρει στη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και στην υγεία των εμπλεκόμενων παιδιών, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο πολυσυζητημένα σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα.
Κ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...