Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

4 Δεκεμβρίου 2018

Αλκοολισμός στους νέους - ένα ενημερωτικό βίντεο του κέντρου υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Οασίς».


 Αλκοολισμός στους νέους - ένα ενημερωτικό βίντεο του κέντρου υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Οασίς». - Εξαρτήσεις - Ψυχολογία, Μάθημα Θρησκευτικών και Θεματική Εβδόμαδα
Αλκοολισμός στους νέους
Το ενημερωτικό βίντεο, που παρουσιάζουμε στην παρούσα ανάρτηση, έχει ως θέμα του το πρόβλημα του αλκοολισμού και είναι μια δημιουργία του κέντρου υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Οασίς». 

 Το αλκοόλ, αν και είναι νόμιμο, προσιτό και σχετικά φτηνό δεν παύει να είναι μια ισχυρή ναρκωτική ουσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο όρος αλκοολισμός χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1840 και σημαίνει τη χρόνια χρήση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες και τις συνεπακόλουθες αρνητικές συνέπειες που προκαλούνται στον ανθρώπινο οργανισμό από τη μη σωστή του χρήση. 

 Το αλκοόλ είναι μια ψυχοτρόπος ουσία που μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση. Η ουσία αυτή σου δίνει μια επίπλαστη αίσθηση  ευθυμίας, συντροφικότητας και ευφορίας.  Όμως, η υπερβολική και μη ελεγχόμενη χρήση της, οδηγεί τον άνθρωπο σε μια κατάσταση πλήρους εξάρτησης και υποταγής  σε αυτή. Ο αλκοολισμός, είναι εν τέλει μια ασθένεια ύπουλη και πανίσχυρη, η οποία επηρεάζει καθολικά την ανθρωπινή ύπαρξη και σταδιακά επιβάλει εμμονές και καταναγκασμούς στον άνθρωπο. 

Ο άνθρωπος που αρχίζει να επιθυμεί και να καταναλώνει ολοένα και περισσότερο αλκοόλ, εμπλέκεται σε έντονες ψυχικές καταστάσεις, όπως είναι η επιθετικότητα, η κυκλοθυμία, η αίσθηση της
περιθωριοποίησης,η κατάθλιψη  και τελικά οδηγείται στην αλλοίωση της προσωπικότητας του. Η αλλοίωση αυτή επιφέρει συχνά όχι μονό πλήθος σοβαρών σωματικών ασθενειών, αλλά και επιθετική συμπεριφορά, ενώ παράλληλα είναι πρόξενος αναρίθμητων θανατηφόρων οδικών ατυχημάτων. 
Κ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...