Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

30 Δεκεμβρίου 2018

Αυστραλός καταδικάστηκε επειδή υποβοήθησε τη γυναίκα του να αυτοκτονήσει


Υποβοηθούμενη αυτοκτονία - Αυστραλός καταδικάστηκε επειδή υποβοήθησε τη γυναίκα του να αυτοκτονήσει - Βιοηθική
Υποβοηθούμενη αυτοκτονία
Πρωτοφανές γεγονός για την Αυστραλία αποτελεί ο λόγος για τον οποίο καταδικάστηκε ένας άνδρας 69 ετών από το Ανώτατο Δικαστήριο της Queensland.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας αυτός όχι μόνο συμβούλεψε την γυναίκα του, η οποία υπέφερε από πόνους για πολλά χρόνια να αυτοκτονήσει, ενώ δεν ήταν άρρωστη, αλλά της υποσχέθηκε πώς θα την βοηθήσει να αυτοκτονήσει.
Σημαντικό είναι να αναφερθεί πώς ο 69χρόνος αυτός άνδρας, εν ονόματι GrahamMorant, ήταν σύμφωνος να κερδίσει 1,4 εκατομμύρια δολάρια από την ασφάλιση ζωής της συζύγου του. Υποστηρίζεται πώς ήταν ευσεβής χριστιανός και είχε ενημερώσει τη σύζυγό του ότι με τα προαναφερθέντα χρήματα θα έχτιζε μια θρησκευτική κοινότητα στην χερσόνησο του GoldCoast.
Αρχικά ο GrahamMorant, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην αυτοκτονία της συζύγου του, όμως αργότερα ομολόγησε πώς την βοήθησε να αυτοκτονήσει.
Ο Καθηγητής Ben White, νομικός στο Queensland University of Technology, ανέφερε στο BBC ότι οι περιπτώσεις υποβοηθούμενης αυτοκτονίας είναι «πολύ σπάνιες» στην Αυστραλία.


Πηγή: BioEdge

Ευγενία Κρητικού - Stagiaire EEB


Σχετικές αναρτήσεις
Γιατροί εμφύτευσαν αυτί που αναπτύχθηκε προηγουμένως στο βραχίονα στρατιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...