Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

9 Μαΐου 2019

Οι έφηβοι των Αντι-Vaxxers επαναστατούν για τον εμβολιασμό τους


Οι έφηβοι των Αντι-Vaxxers επαναστατούν για τον εμβολιασμό τους - Βιοηθική και εμβολιασμός
Αντι-Vaxxers, εμβολιασμός και εφηβεία
Συνήθως, τα παιδιά δεν ενθουσιάζονται στο άκουσμα του τυπικού εμβολιασμού τους, για την αποφυγή ασθενειών, από τον γιατρό. Ωστόσο, υπάρχουν παιδιά, οι γονείς των οποίων υποστηρίζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα (πρεσβεύουν την αντι- VAΧ), ενώ τα ίδια επιθυμούν τον εμβολιασμό.

Σε μια προσπάθεια τους να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, κάποιοι έφηβοι αναζητούν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον τρόπο που μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς την γονική συγκατάθεση.

Παράδειγμα τέτοιου εφήβου αποτελεί ο 18χρονος Ethan Lindenberger, που αναζήτησε βοήθεια στο Reddit, τον περασμένο Νοέμβριο. Ως κάτοικος του Οχάιο, όπου οι γονείς μπορούν να επιλέξουν εάν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους, δεν είχε σκεφτεί ποτέ την απόφαση της μητέρας του, σχετικά με τον μη εμβολιασμό του. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, παρατήρησε, πως δεν είχε λάβει την προστασία, για την αποφυγή ασθενειών, που παρέχεται μέσω του εμβολιασμού, σε αντίθεση με άλλους συνομηλίκους του. Στην άποψή του σχετικά με το θέμα, που καλύφθηκε ευρέως από τις εκδόσεις των Washington Post και την ιστοσελίδα της επιστημονικής δημοσιογραφίας Undark, ο Lindenberger γράφει, πως οι γονείς του πιστεύουν ότι τα εμβόλια αποτελούν ένα είδος «καθεστώτος » από την κυβέρνηση, άποψη που δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων.

Λίγες μέρες πριν την ημέρα των Ευχαριστιών, ο Lindenberger γράφει: «Εξαιτίας των πεποιθήσεων των
γονιών μου, δεν έχω εμβολιαστεί ποτέ μου, ένας Θεός ξέρει πώς ζω ακόμα». Συνεχίζει λέγοντας: «Υποθέτω, πως μπορώ να εμβολιαστώ με δική μου απόφαση αλλά δεν έχω κάνει κάποια σχετική συζήτηση με κάποιον ώστε να με ενημερώσει σχετικά με το θέμα. Προτιμώ κάποιον ειδικό πάνω σε αυτό παρά να αναζητήσω κάποια απάντηση γυρνώντας δεξιά και αριστερά στους δρόμους».

Σύμφωνα, με την Εθνική Συνδιάσκεψη των Νομοθεσιών του Κράτους, 47 από τις 50 πολιτείες επιτρέπουν στους γονείς να επιλέξουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, για θρησκευτικούς λόγους. Επίσης, σε αυτές τις 47 πολιτείες, 18 γονείς αρνούνται τον εμβολιασμό για λόγους προσωπικούς, ηθικούς ακόμα και φιλοσοφικών αντιθέσεων.


Σταματία Χαλιμούρδα - Stagiaire EEB



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...