Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

10 Ιουνίου 2019

Σχεδιαστές μωρών: Η επιστήμη και η ηθική της γενετικής μηχανικής -animation



Σχεδιαστές μωρών: Η επιστήμη και η ηθική της γενετικής μηχανικής -animation βΙΟΗΘΙΚΉ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΉ
Σχεδιάζοντας τα παιδιά μας…
Το ζήτημα των «παιδιών κατά παραγγελία» είναι ένα θέμα που μας απασχολεί εντονότατα και αναμένεται να μας απασχολήσει έτι περισσότερο στο προσεχές μέλλον. Οι προεκτάσεις του θέματος αυτού εγγίζουν, τη γενετική, τη φιλοσοφία, τις κοινωνικές επιστήμες, την ιατρική, τη χριστιανική ηθική και τη βιοηθική.

Με την πρόσφατη αλματώδη ανάπτυξη της γενετικής, η δυνατότητα του να είμαστε ικανοί να σχεδιάσουμε τα μωρά μας είναι πιο κοντά από ποτέ.  Με τη δυνατότητα να επιλέγουμε ποια γνωρίσματα επιθυμούμε να έχουν τα παιδιά μας, οι γονείς θα μπορούσαν να αλλάξουν τη νοημοσύνη, την υγεία, το μέγεθος, το φύλο και πολλά άλλα χαρακτηριστικά του παιδιού τους. Η δυνατότητα αυτή, μπορεί βέβαια  από τη μια πλευρά να βοηθήσει στην πρόληψη κάποιων  γεννητικών ασθενειών, αλλά από την άλλη είναι προάγγελος μιας νέας ευγονικής, ίσως της σκληρότερης που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα. Εκτός τούτου, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος κάτι να μην πάει καλά και τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά για το ανθρώπινο είδος. Αντί για ευγονία να υποστούμε δυσγονία.

Το βίντεο διερευνά ορισμένα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν από τη δυνατότητα να παραγγέλλουμε τα
παιδιά μας.[1] Εάν επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε υποτίτλους (και στα ελληνικά) από τις ρυθμίσεις του video. (αυτόματη μετάφραση) 
Κ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...