Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

3 Νοεμβρίου 2018

Εμπιστεύεστε τον υπολογιστή; (ντοκιμαντέρ για την Τεχνητή Νοημοσύνη)

Ντοκιμαντέρ για την Τεχνητή Νοημοσύνη, για τις πιθανές και ευγενείς εφαρμογές της, αλλά και για τους φόβους μιας πιθανής αυτονόμησης της που θα μπορούσε να γονατίσει την ανθρώπινη φυλή.

Σε δικτατορία των μηχανών, οδεύει η ανθρωπότητα!

Αν συνδυαστούν και εξελιχθούν οι λειτουργίες των υπολογιστών, στο μέλλον, θεωρείται βέβαιο πως να … κυριαρχήσουν!

Αν  κάποτε οι μηχανές  κυριαρχήσουν στη ζωή, θα είναι αδύνατο να καταστραφούν. .. Θα γίνουν… αθάνατοι δικτάτορες!

Αν δεν υπάρχει ρυθμιστική εποπτεία και συνεχίσει ανεξέλεγκτα η παραχώρηση δυνατοτήτων στους υπολογιστές, το σκοτεινό αυτό σενάριο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Όχι μόνο γιατί έχουν άμεση πρόσβαση στην παραμικρή πληροφορία για κάθε άνθρωπο του πλανήτη και τη δυνατότητα να κάνουν εκατομμύρια υπολογισμούς σε κλάσμα του δευτερολέπτου, αλλά και γιατί ρυθμίστηκαν έτσι ώστε να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις!

Η τεχνητή νοημοσύνη ενδεχομένως κάποτε καταφέρει όχι μόνο να ελέγχει την παγκόσμια οικονομία και τα οπλικά συστήματα, αλλά τελικά να ενδυθεί τον μανδύα του διδάκτορα – και μάλιστα του αθάνατου, αφού δε θα πεθαίνει.

Την ανάγκη να τεθούν άμεσα υπο έλεγχο και οι έρευνες για την τεχνητή νοημοσύνη, εξέφρασε ο
επιχειρηματίας Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla και της Space X, μιλώντας στο πλαίσιο ενός νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εμπιστεύεστε αυτόν τον υπολογιστή;»

«Κατευθυνόμαστε ταχέως προς μια ψηφιακή υπερνοημοσύνη που θα υπερβαίνει κατά πολύ οποιονδήποτε άνθρωπο», δήλωσε ο Μασκ και προειδοποίησε ότι «αν μια εταιρεία ή μια μικρή ομάδα ανθρώπων καταφέρει να αναπτύξει θεϊκή ψηφιακή υπερνοημοσύνη, θα κυριαρχήσει στον κόσμο». Και συμπλήρωσε:«Όταν υπάρχει ένας κακός δικτάτορας, είναι ένας άνθρωπος που κάποτε θα πεθάνει. Όμως για την τεχνητή νοημοσύνη δεν υπάρχει θάνατος. Μπορεί να ζει για πάντα και έτσι θα υπάρχει ένας αθάνατος δικτάτορας από τον οποίο δεν θα μπορούμε ποτέ να ξεφύγουμε».

Ήδη από το 2014 ο Μασκ έχει αποκαλέσει την τεχνητή νοημοσύνη «τη σοβαρότερη απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας… Κι αυτό γιατί – οπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν η τεχνητή νοημοσύνη έχει ένα στόχο και η ανθρωπότητα απλώς συμβαίνει να παρεμβάλλεται σε αυτόν, θα καταστρέψει την ανθρωπότητα σαν κάτι φυσικό, χωρίς καν να το σκεφτεί»






Σχετικές αναρτήσεις:
Το ταξίδι του DNA – ένα αντιρατσιστικό βίντεο (Momondo the DNA journey)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...