Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

29 Νοεμβρίου 2018

Ένα μαθητικό βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό



Σχολικός εκφοβισμός, bullying  - Ένα μαθητικό βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό - Μάθημα Θρησκευτικών -Θεματική Εβδομάδα
Σχολικός εκφοβισμός -  bullying
Το βίντεο έχει ως θέμα του τον σχολικό εκφοβισμό και είναι μια δημιουργική προσπάθεια των παιδιών  της Πέμπτης Τάξης του 56ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Βλέποντας το βίντεο αυτό μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε τη διαφορά του σχολικού εκφοβισμού από τα περιστασιακά μαλώματα, τους καβγάδες και τις εντάσεις που υπάρχουν μέσα στον χώρο του σχολείου.

Σε ανάρτησή τους  στο διαδίκτυο, οι δημιουργοί του βίντεο, αναφέρουν: «Όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους το καλό και το κακό. Θέλει προσπάθεια για να διώξεις τον κακό σου εαυτό και να κρατήσεις τον καλό. Αξίζει όμως τον κόπο γιατί όλοι οι άνθρωποι σε όλα τα μέρη της γης θέλουν να ζήσουν σε ένα δίκαιο και όμορφο κόσμο. Αυτό που δε θέλεις να σου κάνουν, μην τον κάνεις εσύ στους άλλους. Εμείς, τα παιδιά της Πέμπτης Τάξης του 56ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, φτιάξαμε ένα βιντεάκι για να μάθουμε τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός (μπούλινγκ) και θέλουμε να διαθέσεις λίγο από τον χρόνο σου για να το δεις. Διάβασε παρακάτω τι είναι το μπούλινγκ και μην το μπερδεύεις με τα μαλώματα, τους καυγάδες, τα χτυπήματα, τις εντάσεις που υπάρχουν στο σχολείο. 


Τι είναι το Μπούλινγκ; 


Είναι η επαναλαμβανόμενη επιθετική συμπεριφορά που εκδηλώνουν κάποια παιδιά εναντίον άλλων παιδιών που δεν τους έχουν βλάψει. Μπορεί να τους κοροϊδεύουν, να τους χτυπούν, να τους απειλούν, να διαδίδουν άσχημες φήμες γι΄ αυτούς, να κάνουν σεξουαλικά σχόλια, να καταστρέφουν τα πράγματα τους κ.α. Θέλουν να τους προκαλέσουν πόνο σωματικό ή ψυχολογικό. Το κάνουν συνέχεια και
συστηματικά. Τα παιδιά που το ζουν αυτό είναι δυστυχισμένα, δε θέλουν να πάνε στο σχολείο. Φοβούνται, ντρέπονται, βρίσκονται σε απόγνωση, νιώθουν αδύναμα, αβοήθητα και μόνα. Το κρύβουν και δεν το λένε στους γονείς τους. Ξεκινούν την ημέρα τους και ξέρουν τι θα τους συμβεί. Επίσης υπάρχει ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο. Το βίντεο αυτό απευθύνεται σε παιδιά».

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=0JWyXmBAYTY

Σχετικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...