Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

8 Οκτωβρίου 2018

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει λίγο πιο επικίνδυνη...


Στο βίντεο,[1] ο διεθνούς κύρους καθηγητής του ΜΙΤ
Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει λίγο πιο επικίνδυνη... Βιοηθική και Μάθημα Θρησκευτικών
Κωνσταντίνος Δασκαλάκης -  Τεχνητή Νοημοσύνη
Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο οποίος μάλιστα κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο μαθηματικών Nevanlinna, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον δημοσιογράφο Π. Δρακόπουλο, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων τόσο στις θετικές προοπτικές που μπορεί να έχουν για την ανθρωπότητα οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, όσο και στους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, τόνισε στη συνέντευξή του, ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι ναι μεν μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά ταυτόχρονα ενέχει και πολλούς κινδύνους, επειδή, αντίθετα με άλλες τεχνολογίες, αυτή σκέφτεται κιόλας. Από την άλλη μεριά, όπως αναφέρει, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αποδεσμεύσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο από τις τετριμμένες νοητικές λειτουργίες, ώστε το μυαλό μας να
απασχοληθεί με πιο δημιουργικά και ενδιαφέροντα πράγματα. Το ζήτημα είναι πως αυτή θα χρησιμοποιηθεί, αν χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο τότε θα φέρει θετικά αποτελέσματα αν όχι, τότε τα αποτελέσματα της θα είναι αρνητικά.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος για το ποιες είναι οι ευκαιρίες που μας δίνει η τεχνητή νοημοσύνη τόνισε ότι: «η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο σε νοητικές λειτουργίες, που δε θα έπρεπε να απασχολούν τον άνθρωπο. Δηλαδή, αν σκεφτείς την καθημερινότητά μας, χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας, ο οποίος είναι από τα καλύτερα κατασκευάσματα που έχει φέρει η εξέλιξη, για πολλές τετριμμένες εργασίες. Είναι άδικο να χρησιμοποιείτε ο εγκέφαλός μας για τετριμμένες εργασίες. Επομένως η  τεχνητή νοημοσύνη είναι μια ευκαιρία να αποδεσμεύσουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο από τετριμμένες νοητικές λειτουργίες και να τον απασχολήσουμε σε πιο δημιουργικές, πιο ενδιαφέρουσες και πιο ταιριαστές -  για ένα τόσο καλό βιολογικό υπολογιστή - λειτουργίες». 
Κ.Ε. 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


[1] https://www.youtube.com/watch?v=vKE38per16o
Σχετικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...