Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

5 Σεπτεμβρίου 2019

Τεχνητή Νοημοσύνη - Τι είναι και πώς αλλάζει δραματικά τον κόσμο μας




Τεχνητή Νοημοσύνη - Τι είναι και πώς αλλάζει δραματικά τον κόσμο μας -  Βιοηθική
Τεχνητή Νοημοσύνη - Τι είναι και πώς αλλάζει δραματικά τον κόσμο μας

Στο βίντεο της παρούσας ανάρτησης εξετάζονται  πέντε αρνητικά δυνητικά σενάρια από την ανάπτυξη της τεχνητής  νοημοσύνης. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται και εξαπλώνεται με ραγδαίους  ρυθμούς, δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν ότι δε δίνεται η δέουσα προσοχή στις ευρύτερες και ιδιαιτέρα σοβαρές ηθικές αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις  αυτής της εφαρμογής.  Η τεχνητή νοημοσύνη, όπως υποστηρίζει το βίντεο,  μπορεί να επηρεάσει με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο αρκετές πτυχές του ανθρώπινου πολιτισμού.

Με την περαιτέρω ανάπτυξή της, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να αυξηθεί μαζικά η ανεργία, οι πόλεμοι με τα αυτόνομα όπλα της τεχνητής νοημοσύνης να καταστούν ιδιαίτερα καταστροφικοί,  να παραβιαστεί
  ολοσχερώς το αναφαίρετο έως σήμερα δικαίωμα του ανθρώπου για τη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων,  κάτι που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη καταπάτηση  των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από απολυταρχικά καθεστώτα και τέλος μπορεί αυτή να οδηγήσει σε νέους τύπους διακρίσεων μεταξύ των ανθρώπων και σε ένα νέου τύπου ρατσισμό.

Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...