Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

29 Σεπτεμβρίου 2019

Η δράση της «Αποστολής» - Ντοκιμαντέρ




Η δράση της «Αποστολής» - Ντοκιμαντέρ
Στο βίντεο της ανάρτησης μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα
εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της «Αποστολής», η οποία είναι μια ΜΚΟ της  Εκκλησίας της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία διανύει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και αρκετοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης. Ίσως ο μοναδικός  φορέας που συστηματικά και αδιαμφισβήτητα πρωτοστατεί τις κρίσιμες αυτές ώρες υπέρ της αλληλεγγύης, δηλαδή της στήριξης και της ενδυνάμωσης των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας είναι η Εκκλησία. Προς αυτήν την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ΜΚΟ «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία δείχνει σε καθημερινή βάση έμπρακτα την αλληλεγγύη της σε χιλιάδες εμπερίστατους συμπολίτες μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμπαράσταση στον κάθε ενδεή αδελφό μας είναι το πρώτιστο καθήκον του κάθε χριστιανού. Ένα χριστιανό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον αφήνουν αδιάφορο οι τραγικές εικόνες που συνθέτουν την καθημερινότητά μας. Πρέπει πάντοτε να στέργει στο άκουσμα του κλάματος του πεινασμένου παιδιού, στον θρήνο του ξεριζωμένου, στην απελπισία του φτωχού και να δίνει απλόχερα την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Η δράση της «Αποστολής» 
Η ανάγκη αυτή οδήγησε στη δημιουργία της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών η οποία ιδρύθηκε το 2010 από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με εθνική και διεθνή εμβέλεια στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στον ανθρωπιστικό, αναπτυξιακό και εκπαιδευτικό χώρο. Στόχος και συνεχής επιδίωξη είναι η ΑΠΟΣΤΟΛΗ να γίνει το μέσο, το εργαλείο και ο ταπεινός συντελεστής  της ανακούφισης ανθρώπων.

Αυτή η απόφαση είναι όχι μόνο η έκφραση της αγωνίας της διοικούσης Εκκλησίας για όσα συμβαίνουν και εκτυλίσσονται τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας, αλλά και η συμβολή της στο μέτρο του δυνατού, στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται από πολλές πλευρές προς αναχαίτιση μίας πλημμυρίδας. Και τούτο χωρίς πανικό, με την εμπειρία μίας διδαχής, ότι αυτός ο τόπος ξεπέρασε πολλές ανάλογες δυσκολίες στο διάβα της ιστορίας του.

Προορισμός της Εκκλησίας μας «που είναι άλλωστε ο προαιώνιος προορισμός της» είναι : «να είναι στον κόσμο πηγή υψηλής πνευματικής ζωής, ελευθερίας και πανανθρώπινης αγάπης, συναδέλφωσης και ειρήνης, άρνηση του μίσους, της κακίας και της αδικίας, συμπαραστάτισσα της πάσχουσας ανθρωπότητας στη βασανισμένη πορεία της».

Το σύμπλεγμα των έργων της «Αποστολής» είναι:

  • Α. Πρότυπο Περιβαλλοντικό Κέντρο στην Πάρνηθα
  • Β. Μονάδα επανένταξης ουσιοεξαρτημένων ατόμων
  • Γ. Μονάδα φροντίδας και αγωγής αυτιστικών παιδιών
  • Δ. Μονάδα φροντίδας κατάκοιτων
  • Ε. Στέγες ηλικιωμένων
  • Στ. Διπλασιασμός των μερίδων φαγητού (σήμερα υπερβαίνουν τις 10.000 ημερησίως)

Επίσης και οι παρακάτω τομείς είναι στις προτεραιότητες της Αποστολής:

  • η πολιτισμική κληρονομιά
  • η προστασία του περιβάλλοντος
  • η συνεργασία με φορείς του εξωτερικού
  • η ενδυνάμωση της Ιεραποστολής

Η συνεργασία όλων μας είναι η πεμπτουσία και το μήνυμα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Στόχος της ΜΚΟ «Αποστολή» είναι πέραν της δυναμικής δραστηριοποίησης στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας και συνοχής, της υγείας, αλλά και του πολιτισμού, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στους τομείς του περιβάλλοντος και των νέων τεχνολογιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στους τομείς της κοινωνικής συνοχής, της φροντίδας και της υγείας, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και των νέων τεχνολογιών μέσα από ένα ευρύ φάσμα ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, η Μ.Κ.Ο Αποστολή:

  • Καταγράφει και παρέχει αξιόπιστες και συνεχώς ενημερωμένες πληροφορίες για τις ανάγκες των Ιερών Μητροπόλεων στην Ελλάδα και στις αναπτυσσόμενες χώρες
  • Υποβάλλει προγράμματα και προτάσεις σε εθνικούς, Ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος
  • Συντονίζει, διαχειρίζεται και υλοποιεί εγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα
  • Προσφέρει έκτακτη και μη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Υλοποιεί αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και προγράμματα στην Ελλάδα και στις αναπτυσσόμενες χώρες
  • Σχεδιάζει, διαχειρίζεται και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μετανάστες και εργαζόμενους
  • Συνεργάζεται με εθνικούς και διεθνείς φορείς

Κ.Ε.  

https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=RmsazZoQzqY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...