Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

5 Νοεμβρίου 2019

Η τεχνητή νοημοσύνη εναντίον του ανθρώπινου εγκεφάλου




Η τεχνητή νοημοσύνη εναντίον του ανθρώπινου εγκεφάλου  - Τεχνητή νοημοσύνη κίνδυνοι - Βιοηθική
Η τεχνητή νοημοσύνη εναντίον του ανθρώπινου εγκεφάλου

Το βίντεο της ανάρτησης είναι ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ το οποίο έχει ως θέμα του την τεχνητή νοημοσύνη.  Μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας αυτό το ντοκιμαντέρ στοχεύει να αποσαφηνίσει τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη(Αrtificial Ιntelligence) και σε πιο βαθμό αυτή έχει αναπτυχθεί. Πολλοί τομείς της ζωής μας  αναμένεται στο προσεχές μέλλον να υποστούν ριζικές αλλαγές από τις εφαρμογές της νέας αυτής τεχνολογίας.  Η άφιξή της για πολλούς σημαίνει την πλήρη αντικατάσταση του ανθρώπου από τις μηχανές.

Οι μηχανές της τεχνητής νοημοσύνης με γοργούς ρυθμούς αρχίζουν να εξαπλώνονται  σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο εμπόριο, στο σπίτι και  στις μεταφορές.  Θα τη συναντήσουμε στα έξυπνα αυτόνομα οχήματα, στα έξυπνα τηλέφωνα, στα αυτόνομα οπλικά συστήματα,  στους έξυπνους υπολογιστές, καθώς  και στα έξυπνα συστήματα παρακολούθησης κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας.  Η  επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία αναμένεται να αλλάξει με τρόπο  δραματικό τον κόσμο μας που μας περιβάλλει είναι ήδη σε εξέλιξη….

Ειδικότερα το ντοκιμαντέρ διερευνά τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  στην τέχνη, στην ψυχαγωγία,  στα αυτόνομα οχήματα που αναμένεται να γενικευτούν στο
προσεχές μέλλον και στην ιατρική και ειδικότερα στη διάγνωση των ασθενειών και τη ψυχιατρική. Επίσης  εξετάζει και τους διαφαινόμενους ηθικούς και υπαρξιακούς  κίνδυνους που ελλοχεύουν κατά τη μετάβαση της ανθρωπότητας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό το μόνο σίγουρο είναι πως η συνάντηση του ανθρώπου με τη μηχανή εν πολλοίς θα καθορίσει και το μέλλον του πρώτου.

 Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...