Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

14 Μαΐου 2020

Εξετάζοντας τα ηθικά και βιοηθικά προβλήματα: Online άσκηση συμπλήρωσης κενών


Εξετάζοντας τα ηθικά και βιοηθικάπροβλήματα - Onlineάσκηση «συμπλήρωσης κενών»
Εξετάζοντας τα ηθικά και βιοηθικά προβλήματα
Online άσκηση «συμπλήρωσης κενών»
Η παρούσα άσκηση αποτελεί οργανικό τμήμα του διαδικτυακού μας μαθήματος: «Εξετάζοντας τα ηθικά και βιοηθικά προβλήματα» και έχει ως στόχο την περαιτέρω εμπέδωση και ανατροφοδότηση του εν λόγω μαθήματος. Επίσης, επισημαίνουμε ότι αυτή δημιουργήθηκε με βάση το υλικό του προαναφερθέντος μαθήματος και κυρίως την αρχική μας παρουσίαση. Ως εκ τούτου, προτείνουμε πριν απαντήσετε στην παρούσα άσκηση να μελετήσετε προσεκτικά το υλικό του μαθήματος.


Συμπληρώστε όλα τα κενά και έπειτα και κάντε κλικ στο "Έλεγχος" - “check” για να ελέγξετε την ορθότητα των απαντήσεών σας. Αν δυσκολεύεστε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο "Hint" για να σας αποκαλυφθεί ένα γράμμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί "[?]" για να λάβετε μια επιπλέον ένδειξη - βοήθεια.
Σημειώστε όμως ότι θα χάσετε πόντους αν ζητήσετε συμβουλές ή ενδείξεις!

Ένας ευκολότερος τρόπος…. 

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε κάποιες από τις λέξεις, σας δίνουμε τη δυνατότητα να δείτε τις λέξεις και έπειτα απλά να τις τοποθετήσετε στη σωστή θέση. Για να δείτε τις λέξεις απλά επιλέξτε και μετακινήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στην περιοχή του μαυρισμένου κειμένου. Θα προτείναμε όμως πρώτα να προσπαθήσετε με τον κανονικό τρόπο και μόνον εφόσον έχετε χρησιμοποιήσει τις βοήθειες που σας δίνονται (Hint και [?]) και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πραγματική δυσκολία να χρησιμοποιήσετε την παρούσα επιλογή.

αποφασίζει, αιτιολογημένα, καλύτερος, καθορίσουν, δράσης, επιχειρήματα,
ηθικής, επιστήμονες, κόσμος, σωστό

Εξετάζοντας τα ηθικά και βιοηθικά προβλήματα: Online άσκηση συμπλήρωσης κενών

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Η βιοηθική και η ηθική εξέταση ενός ζητήματος είναι εκείνη η δραστηριότητα με την οποία κάποιος για το τι πρέπει να κάνει. Τα άτομα μέσα σε μια δημοκρατική κοινωνία πρέπει να προσφέρουν ο ένας στον άλλον τους λόγους, οι οποίοι να καταδεικνύουν γιατί ο ένας τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι από ένα άλλο.
Όταν οι ηθικοί επιστήμονες εξετάζουν ένα συγκεκριμένο ηθικό πρόβλημα, επιδιώκουν να τι πρέπει να κάνει το άτομο και ποια είναι η βέλτιστη δυνατή πορεία , παρέχοντας συνάμα τα κατάλληλα και τους λόγους γιατί πρέπει να δράσουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο.
Η επιστημονική και η ηθική σκέψη αν και έχουν ορισμένες ομοιότητες είναι παράλληλα και αρκετά διαφορετικές. Σε γενικές γραμμές:
Οι επιστήμονες στοχεύουν να κατανοήσουν τι συμβαίνει,
ενώ οι ειδικοί σε θέματα έχουν ως στόχο να καθορίσουν τι θα πρέπει να γίνει σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση.
Οι φυσικοί προσπαθούν να κατανοήσουν και να περιγράψουν τα φαινόμενα που μας περιβάλουν, να απαντήσουν δηλαδή στο ερώτημα πως είναι , ενώ οι ηθικοί επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τι πρέπει, τι είναι να κάνουμε σε κάθε ανακύπτον ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...