Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

20 Απριλίου 2019

Εμπόριο οργάνων κρατούμενων στις φυλακές της Κίνας - Οι επιστήμονες ζητούν την απόσυρση 400 μελετών


 Εμπόριο οργάνων κρατούμενων φυλακών στην Κίνα. Οι επιστήμονες ζητούν την απόσυρση 400 μελετών  - Βιοηθική και επιστημονική έρευνα
 Εμπόριο οργάνων κρατούμενων στην Κίνα

Μια ομάδα ερευνητών από την Αυστραλία, ζήτησε την απόσυρση περισσότερων από 400 επιστημονικών άρθρων, βασιζόμενοι στη δημοσίευση του περιοδικού BMJ Open, που αποκαλύπτει τη συλλογή αμέτρητων ανθρώπινων οργάνων με τρόπο ανήθικο, από Κινέζους κρατούμενους φυλακών, τις τελευταίες δεκαετίες.

Μελετητές εξέτασαν τα ερευνητικά επιστημονικά έγγραφα που δημοσιεύτηκαν από τον Ιανουάριο 2000- Απρίλιο 2017, στο οποίο περιλαμβάνονται 445 μελέτες που αφορούσαν σε 85.477 μεταμοσχεύσεις. Από τις μελέτες αυτές, το 92,5% δεν δείχνει εάν τα συγκεκριμένα όργανα συλλέχθηκαν από κρατούμενους που επρόκειτο να εκτελεστούν και το 99% παρέλειψε να αναφέρει αν οι δωρητές είχαν συναινέσει στην μεταμόσχευση. Οι ερευνητές καταγγέλλουν την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την υφιστάμενη πραγματικότητα της δωρεάς οργάνων στην Κίνα. «Δεν υπάρχει πραγματική πίεση από τους αρμόδιους της Κίνας, στην συγκεκριμένη έρευνα ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα», όπως επεσήμανε ο Wendy Rogers, Καθηγητής Κλινικής Ηθικής στο Πανεπιστήμιο Macquarie και συγγραφέας της παραπάνω μελέτης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, που πραγματοποιείται αυτού του είδους η μελέτη. Η μελέτη καταλήγει στο εξής
συμπέρασμα: « ως αποτέλεσμα, ένα μεγάλο μέρος ανήθικης δημοσιευμένης έρευνας, πλέον υφίσταται, εγείροντας ερωτήματα περί συνενοχής, στο βαθμό που η κοινότητα μεταμόσχευσης χρησιμοποιεί και επωφελείται από τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας».

Πηγή: Généthique

Σταματία Χαλιμούρδα - Stagiaire EEB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...