Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

10 Δεκεμβρίου 2019

Ποιος αποσυνδέει τα μηχανήματα για ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί;

Ποιος αποσυνδέει τα μηχανήματα για ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί;
Ποιος αποσυνδέει τα μηχανήματα για ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί;

Το ερώτημα του ποιος εξουσιοδοτείται να «τραβήξει το βύσμα» σε σοβαρά ασθενείς με βλάβη στον εγκέφαλο είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μια περίπτωση στην Αριζόνα δείχνει πόσο περίπλοκο και ανησυχητικό μπορεί να είναι.
Τον Ιανουάριο του 2018, η 2 ετών Gabriella Lamorie πέθανε από τραύμα κεφαλής και λαιμού. Επίσης, υπέφερε από σοβαρό υποσιτισμό και ζύγιζε λιγότερο από το ήμισυ του κανονικού σωματικού βάρους για ένα παιδί της ηλικίας της.
Οι γιατροί είπαν στην αστυνομία ότι η Γκαμπριέλα ήταν εγκεφαλικά νεκρή και ήταν απίθανο να επιβιώσει. Ακόμη και αν το έκανε, «δεν θα είχε κανονική ζωή». Ένας υπάλληλος από την Υπηρεσία Προστασίας Παιδιών της Αριζόνα απέσυρε την υπστήριξη της ζωής και διέταξε το σώμα της να αποτεφρωθεί. Οι γονείς της, Andrew Lamorie και Brittany Rodriquez, κατηγορήθηκαν για κακοποίηση παιδιού και για δολοφονία πρώτου βαθμού. Φαίνονται να ήταν τοξικομανείς. Τώρα, ο Lamorie έχει καταθέσει αγωγή από τη φυλακή, ισχυριζόμενος ότι οι αξιωματούχοι της Αριζόνα παραβίασαν τα γονικά του δικαιώματα με την απόσυρση από τα μηχανήματα χωρίς να τον ειδοποιήσουν.
Μόλις η υπόθεση τέθηκε υπό το φως της δημοσιότητας, το ποιος φαίνεται να φέρει την ευθύνη για τη
συγκεκριμένη ενέργεια είναι αμφιλεγόμενο. Η πολιτική του Υπουργείου για την ασφάλεια των Παιδιών (Department of Child Safety, DCS) της Αριζόνα είναι ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμβουλεύονται τους γονείς για τις αποφάσεις περί υγειονομικής περίθαλψης όταν είναι δυνατόν. Εάν ένα παιδί πεθάνει στην υπηρεσία φύλαξης, θα πρέπει να «σεβόμαστε τις επιθυμίες του γονέα / νόμιμου κηδεμόνα» για το τι θα συμβεί στο σώμα του παιδιού.
Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της DCS λέει ότι η Γκαμπριέλα δεν ήταν ποτέ υπό την επιμέλειά της. «Η πολιτική DCS δεν θα εφαρμοζόταν σε αυτή την περίπτωση αφού δεν είχαμε επιμέλεια», ανέφερε. «Το DCS θρηνεί την τραγική απώλεια αυτού του αθώου παιδιού.»

Καλλιόπη Καγκελάρη - Stagiaire EEB
Πηγή: BioEdge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...