Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

27 Δεκεμβρίου 2019

Αυτοψία στα Μετέωρα – Ντοκιμαντέρ




Αυτοψία στα Μετέωρα – Ντοκιμαντέρ - Μοναχισμός και Μάθημα Θρησκευτικών
Αυτοψία στα Μετέωρα
Η εκπομπή «Αυτοψία» και ο Αντώνης Σρόιτερ μας ξεναγεί στο επιβλητικό και άγριο τοπίο των Μετεώρων, το οποίο  είναι το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα   στον ελληνικό χώρο. Το τοπίο αυτό δημιουργήθηκε μέσα από μια αέναη διαπάλη των στοιχείων της φύσης.  Βλέποντας ο επισκέπτης το απαράμιλλο αλλά και απόκοσμο αυτό τοπίο τον διαπερνά ένα αίσθημα δέους, αλλά και ηρεμίας, γαλήνης και  κατάνυξης. Ένα αίσθημα που τον καλεί να στοχαστεί και να αναταχτεί πνευματικά.

Η κάμερα της εκπομπής περιηγείται στους ιερούς βράχους και μας περιγράφει τον καθημερινό αγώνα των μονάχων που ζουν σε αυτό το δύσκολο τοπίο,  καταγράφει τις διηγήσεις και τη ζωή τους, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν, την ιστορία των μοναστηριών, την κατάνυξη αλλά και το μήνυμα που εκπέμπουν τα μοναστήρια αυτά στους ανθρώπους της εποχής μας. 

Ο Αντώνης Σρόιτερ επισκέπτεται τις μονές, τα κελιά και τις σκήτες των Μετεώρων και συνομιλεί με τους
μοναχούς. Μέσα από αυτή τη συνομιλία, προσπαθεί να ανιχνεύσει την καθημερινότητα, τις ασχολίες αλλά και της δυσκολίες της μοναστικής ζωής αλλά και να διερευνήσει τους λόγους που τους οδήγησαν να αφιερωθούν στον Θεό και να εγκαταλείψουν την κοσμική ζωή. 
Κ.Ε.
Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=5fN9I5571uQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...