Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

29 Ιουλίου 2019

Ο Άγιος Λουκιανός – Βίντεο




Ο Άγιος Λουκιανός – Βίντεο - Άγιοι Χριστιανική ηθική και Μάθημα Θρησκευτικών
Ο Άγιος Λουκιανός

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα παιδικό φιλμ, το οποίο έχει ως θέμα του τη ζωή και τη δράση του Αγίου Λουκιανού. Ο Άγιος Λουκιανός καταγόταν από τα Σαμόσατα της Συρίας και ήταν γόνος ευσεβούς οικογένειας. Γεννήθηκε το 235  και ανατράφηκε σε χριστιανικό περιβάλλον λαμβάνοντας παράλληλα και την απαραίτητη κοσμική μόρφωση. Όταν έφθασε σε ηλικία 12 ετών έμεινε ορφανός. Τότε αποφάσισε να μοιράσει όλη του την περιουσία στους φτωχούς και να αφοσιωθεί στις θεολογικές σπουδές και στην Εκκλησία. Εντρύφησε ιδιαίτερα στη μελέτη της Αγίας Γραφής και όντας γνώστης της εβραϊκής γλώσσας, διόρθωσε και συμπλήρωσε τις μεταφράσεις των Ο΄, του Ακύλα, του Συμμάχου και του Διοκλητιανού επί τη βάσει του πρωτοτύπου, δωρίζοντας τη μετάφρασή του στην Εκκλησία της Νικομηδείας.

Η θεολογική του κατάρτιση και ο ενάρετος βίος του τον οδήγησε ώστε να χειροτονηθεί πρεσβύτερος στην Αντιόχεια όπου και  διακρίθηκε για τη ζέση του κηρύγματός του, με το οποίο παρακινούσε τους πιστούς στο μαρτύριο. Όταν κάποτε πληροφορήθηκε ότι στη Νικομήδεια κάποιοι χριστιανοί βασανίζονταν για την πίστη τους και είχαν χάσει
το θάρρος τους, έσπευσε να τους στηρίξει. Συνελήφθη όμως από τον αυτοκράτορα Μαξιμιανό και παρά τις πιέσεις του δεν πρόδωσε την πίστη του. Τότε, ο αυτοκράτορας διέταξε να τον φυλακίσουν και να μη του δίνουν τροφή και νερό, με αποτέλεσμα ο Λουκιανός να παραδώσει το πνεύμα του στον Κύριο μετά από λίγο καιρό. Η μνήμη του τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 15 Οκτωβρίου. 
Κ.Ε.

Πηγή:


https://www.youtube.com/watch?v=6Omm_tOKbac&t=3s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...