Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

24 Απριλίου 2020

Μεταμοσχεύσεις: Online άσκηση συμπλήρωσης κενών


Μεταμοσχεύσεις Βιοηθική και Θεολογική προσέγγιση: Online άσκηση συμπλήρωσης κενών
Μεταμοσχεύσεις: Online άσκηση συμπλήρωσης κενών
Οι δυο άγιοι ιατροί Κοσμά και Δαμιανός
μεταμοσχεύουν το πόδι ενός νεκρού
μαύρου Αιθίοπα στη θέση
του άρρωστου ποδιού ενός λευκού
 

Η παρούσα άσκηση αποτελεί οργανικό τμήμα του διαδικτυακού μας μαθήματος: «Μεταμοσχεύσεις Βιοηθική και Θεολογική προσέγγιση» και έχει ως στόχο την περαιτέρω εμπέδωση και ανατροφοδότηση του εν λόγω μαθήματος. Επίσης, επισημαίνουμε ότι αυτή δημιουργήθηκε με βάση το υλικό του προαναφερθέντος μαθήματος και κυρίως την αρχική μας παρουσίαση. Ως εκ τούτου, προτείνουμε πριν απαντήσετε στην παρούσα άσκηση να μελετήσετε προσεκτικά το υλικό του μαθήματος. 



Μεταμοσχεύσεις Βιοηθική και Θεολογική προσέγγιση - Online άσκηση «συμπλήρωσης κενών» 

Συμπληρώστε όλα τα κενά και έπειτα και κάντε κλικ στο "Έλεγχος" - “check” για να ελέγξετε την ορθότητα των απαντήσεών σας. Αν δυσκολεύεστε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο "Hint" για να σας αποκαλυφθεί ένα γράμμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί "[?]" για να λάβετε μια επιπλέον ένδειξη - βοήθεια.

Σημειώστε όμως ότι θα χάσετε πόντους αν ζητήσετε συμβουλές ή ενδείξεις! 

Ένας ευκολότερος τρόπος….  

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε κάποιες από τις λέξεις, σας δίνουμε τη δυνατότητα να δείτε τις λέξεις και έπειτα απλά να τις τοποθετήσετε στη σωστή θέση. Για να δείτε τις λέξεις απλά επιλέξτε και μετακινήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στην περιοχή του μαυρισμένου κειμένου. Θα προτείναμε όμως πρώτα να προσπαθήσετε με τον κανονικό τρόπο και μόνον εφόσον έχετε χρησιμοποιήσει τις βοήθειες που σας δίνονται (Hint και [?]) και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πραγματική δυσκολία να χρησιμοποιήσετε την παρούσα επιλογή.

θεραπεία, καθιερωθεί, ζωντανό, λήπτη, μοσχευμάτων, εγκληματικής, θανατικών,  εξαγωγείς, τουρισμός, εξωτερικό 

Μεταμοσχεύσεις Βιοηθική και Θεολογική προσέγγιση: Online άσκηση συμπλήρωσης κενών

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Η μεταμόσχευση οργάνων είναι η ενδεδειγμένη για την ανεπάρκεια ιστών και οργάνων. Οι μεταμοσχεύσεις αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ιατρικής του 20ού αιώνα και έχουν πλέον ως μια θεραπευτική πρακτική. Είναι μια πολύπλοκη διαδικασία κατά την οποία, με εγχείριση, μεταφέρονται υγιή όργανα, από ένα νεκρό ή δότη σε έναν σοβαρά πάσχοντα με σκοπό την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού του.
'Υπολογίζεται ότι το 10% της παγκόσμιας μεταμοσχευτικής δραστηριότητος βασίζεται στη λαθραία διακίνηση . Φτωχοί άνθρωποι, από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, πωλούν τον νεφρό τους για να επιβιώσουν, για να σπουδάσουν τα παιδιά τους ή και για να καλύψουν τα χρέη τους.
Πολλά από τα λαθραία διακινούμενα όργανα είναι προϊόν δραστηριότητος. Έγκυρα δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο δείχνουν ότι στην Κίνα, που κατέχει την παγκόσμια πρωτιά εκτελέσεων, γίνεται λαθραία διακίνηση οργάνων, που λαμβάνονται από θανατοποινίτες.
Χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, η Βραζιλία θεωρούνται «» οργάνων, ενώ κυριότεροι λήπτες ("εισαγωγείς") είναι χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία κ.α. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται « μεταμοσχεύσεων», όρος που περιγράφει τη μετακίνηση είτε του δότη, είτε του λήπτη είτε και των δυο στο προκειμένου να λάβει χώρα η μεταμόσχευση. Στη Βραζιλία και στη Νότια Αφρική έχει διαπιστωθεί ότι δραστηριοποιούνται κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων (trafficking) με σκοπό το παράνομο εμπόριο οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...