Αρχική σελίδα Ηθικά προβλήματα

2 Ιουνίου 2020

Ευθανασία – Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου (Βίντεο)



Ευθανασία
Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου
Το ζήτημα της ευθανασίας δεν είναι ένα νεοφανές ζήτημα, αντίθετα απασχόλησε και απασχολεί τον άνθρωπο σε όλες τις ιστορικές περιόδους της ανθρώπινης  εξέλιξης.  Η ευθανασία κατά την αρχαιότητα ήταν   ορισμένες φορές επιτρεπτή ή και επιθυμητή  και εφαρμόζονταν ευρύτατα στην αρχαία Σπάρτη. Στα μετέπειτα όμως χρόνια, η χριστιανική διδασκαλία εναντιώθηκε στην πρακτική αυτή θεωρώντας ότι αυτή είναι ρητή παραβίαση της έκτης εντολής. 

Όμως από τα χρόνια του Μεσαίωνα πραγματοποιήθηκαν πολλές μεταβολές στη θεωρία περί της ζωής και της έννοιας του θανάτου. Τη σημερινή εποχή, με την ανάπτυξη των νέων ιατρικών τεχνολογιών που μπορούν να παρατείνουν τη ζωή ή ακόμα και να εμποδίσουν  προσωρινά την έλευση του θανάτου το ζήτημα αυτό απασχολεί  και προβληματίζει πιο έντονα τις ανθρώπινες κοινωνίες.  Έτσι η ευθανασία από τις αρχές του
20ού  αιώνα άρχισε να γίνεται ένα από τα πολυπλοκότερα ιατροκοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. 

Το υπό παρουσίαση βίντεο   έχει ως θέμα του την ευθανασία και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου με θέμα: «Αρχή πορεία και τέλος της ζωής: βιοηθική προσέγγιση». (2013 -2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...